Rookhout

Houd je van barbecueën, dan kun je eigenlijk niet zonder rookhout. Het geeft een geweldige smaak af aan je vlees. Elk type rookhout gaat op een andere manier smaken, de een houdt meer van acaciahout en de ander juist van walnoot hout. Het is dan ook verstandig om verschillende soorten uitproberen. Je zult al snel merken dat de smaakbeleving naar een nieuw niveau getild wordt!

Top kwaliteit rookhout voor de bbq

Bij Mister Chunk vind je verschillende soorten rookhout voor de bbq. Je kunt natuurlijk het rookhout kopen dat je lekker vind smaken, maar we adviseren om een pakket met verschillende soorten te proberen. Zo kun jij al snel bepalen wat voor type rookhout jouw favoriet is of steeds weer iets nieuws proberen. Per vlees of vissoort kan ook een ander soort rookhout bijpassend zijn.

Verschillende soorten rookhout kopen

Ons rookhout heeft natuurlijk verschillende smaken. De smaak wordt grotendeels bepaald door het soort hout dat gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld acacia, beuk of eike. Verschillend hout geeft elk hun eigen specifieke smaak af aan de gerechten die je klaarmaakt op de bbq. Het is dus belangrijk om je van te voren te verdiepen in de soorten hout en de smaak die het afgeeft.

Een rookhout pakket kopen voor verschillende smaken op de barbecue ?

Bekijk ons assortiment en bestel verschillende soorten rookhout. We leveren snel door heel Nederland. Uiteraard is het is ook mogelijk om rookhout te bestellen als cadeau. Bestel het in de voorjaars- en zomerperiode om een goede start van je seizoen te maken!

Je wilt natuurlijk niet dat je gerechten iedere keer hetzelfde smaken. Daarom is het handig om verschillende soorten rookhout te proberen, zodat jij weet welke smaak het lekkerst is.

Hoe gebruik je rookhout op de bbq?

Rookhout is een geweldig hulpmiddel om bij de barbecue te gebruiken. Het heeft namelijk als voordeel dat je hiermee op meerdere manieren kunt werken, zowel in combinatie met vlees en vis als met groenten. Het rookhout wordt vaak in stukken gehakt of gesneden, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor chunks of juist voor snippers.

Snippers zijn handig als je een korte sessie op de barbecue gaat houden. De snippers branden namelijk een stuk sneller dan de chunks. Daarnaast zijn de snippers ook handig om op de gasbarbecue te gebruiken. Hiermee is het mogelijk om de echte rooksmaak te krijgen zonder hier een kolenbarbecue voor te gebruiken.

De chunks gebruik je vaak juist bij lange sessies, om bijvoorbeeld low en slow te barbecueën. Met een paar chunks kun je lang doen, mits de temperatuur niet te hoog wordt. Je krijgt hiermee een heerlijke rokerige smaak aan je vlees.